Wist je dat?!?

Chiro 't allemanneke in Maart 2020 zijn 80 jarige bestaan heeft gevierd!!

Wat is Chiro?

CHIRO 't Allemanneke is een jeugdbeweging voor jongeren tussen 6 en 18 jaar. Bij ons is het belangrijk dat iedereen welkom is en zichzelf kan zijn. We willen iedereen de prachtige ervaring van een jeugdbeweging geven. 

De leden worden verdeeld in verschillende leeftijdsgroepen: speelclub (6-8j), rakwi (9-11), tito (12-13j), keti (14-15j) en aspiranten (16-17j).

De activiteiten variëren van pleinspelen, knutselen, tochten, bosspelen, droppings (+12), opdrachten, ... tot speciale activiteiten zoals schaatsen, een dagje naar zee, op weekend met z'n allen,...

Afhankelijk van het weer kunnen leden wel eens vuil en modderig terug naar huis komen. Dus stevige schoenen en speelkleren die vuil mogen worden zijn aangeraden.

Elke afdeling heeft zijn eigen leiding. Dit zijn vrijwilligers tussen de 18 en 25 jaar die meestal zelf in de Chiro als lid zijn geweest, en daardoor over jaren Chiro-ervaring beschikken. De meeste begeleiders hebben ook hun animatorattest behaald. 

Tenslotte wordt de leidingsploeg ondersteund door volwassen-begeleiding (meestal zijn dit vrijwillge ouders) en oud-leiding.

De overkoepelende organisatie 'Chirojeugd Vlaanderen' (gekend als CHIRO-nationaal) zorgt voor extra ondersteuning zoals vorming van de leiding, verzekeringen, subsidie-aanvragen, beleid, ... Neem gerust eens een kijkje op www.chiro.be voor meer algemene chiro informatie.

 

 

Elke zondag

Tijdens het schooljaar is het elke zondag feest in de Chiro!

- 14u ontvangst op het basketbalpleintje

- 14u30 opening met heel de groep

- Elke afdeling start met hun activiteit

- Om 18u zijn alle afdelingen terug aan de lokalen

De maandprogramma's van elke afdeling vind je steeds terug onder de rubriek AFDELINGEN

Zomerkamp

Tijdens de zomervakantie (juli en augustus) is er geen Chiro op zondag, maar gaan we op kamp.

Met heel de groep zullen we dan 10 dagen lang midden in de natuur verblijven. Luxe laten we thuis want meestal is er geen elektriciteit en geen stromend water. Een grasveld wordt omgetoverd tot tentenkamp met in het midden de vlaggenmast.

Van 's morgens tot 's avonds zorgt de leidingsploeg voor talloze Chiro-activiteiten: bosspelen, tochten, fakkeltochten, dropppings, knutselactiviteiten, ... en voor de +12j leden zijn er zelfs na zonsondergang nog allerlei mysterieuze activiteiten.

Het bivak gaat elk jaar door van 21 tot 31 juli, dus zet het maar al in jullie agenda!

Wist je dat ... CHIRO de grootste jeugdbeweging in Vlaanderen is ?

Ongeveer 100.000 kinderen en jongeren komen bijna wekelijks samen in een kleine duizend Chirogroepen. Een goeie 16.000 leiders en leidsters zorgen ervoor dat zij vele boeiende en leuke momenten kunnen beleven. En ze doen dat volledig gratis. Geweldig, niet?